Voetreis door de Sahara met dromedarissen

U vliegt naar Marrakesh waar wij u ophalen van het vliegveld Menara. Het hotel is in het centrum en u kunt gaan dwalen in de Medina of eten op het Djemnaa el Fna plein, werelderfgoed.

Na de overnachting vertrekken we ’s ochtends vroeg met privé minibus naar de Sahara. Hier begint de trektocht. De bagage gaat op de dromedarissen, rugzakje voor uzelf. Vandaag wandelen we 2 uur.
Het ritme van de overige dagen is 5/6 uur wandelen met een korte stop in de ochtend en een lunchpauze van 1,5 uur. In de ochtend wandelen we ongeveer 3 á 4 uur en in de middag 1 á 2 uur.

Te voet door de Sahara

We maken bivak in de woestijn. De grote tenten worden opgezet en de kok start met het bereiden van de maaltijd. U heeft tijd om rond te kijken en zelf uw slaapplaats in orde te maken met het tentje.
’s Avonds muziek bij een vuurtje, als we hout vinden.

bivakplaats

Na de laatste nacht in de woestijn gaan we terug naar Marrakesh met privé minibus voor de 8 daagse reis.
Voor de 11 daagse reis is er onderweg nog een extra hotelovernachting in Quarzazate. We bezoeken “Ksar Ait-Ben-Haddou”, werelderfgoed. Daarna zetten we onze reis voort naar Marrakesh.
Op de dag van vertrek brengen we u naar het vliegveld.

Inclusief:
Transfers in Marokko, 2 of 3 hotelovernachtingen in een middenklasse hotel, tijdens de trektocht koffie/thee/water en 3 maaltijden per dag, kok, dromedarissen, nomaden en wij Erna en Aziz.

Exclusief:
Vliegticket, reis- annuleringsverzekering, overige maaltijden en koffie/thee/water, tentje, matje, slaapzak, persoonlijke uitgave, ruime fooi voor de lokale staf.

Langer blijven:
Zou u graag eerder komen of nog even willen blijven in Marrakesh dan kunnen we voor u extra hotelovernachtingen bij boeken. Laat het ons weten.